در این نمودار مشاهده میکنید که این جفت ارز، روند نزولی دارد و به همین خاطر میتوانید از ابزار فیبوناچی اصلاحی برای پیدا کردن یک نقطه ورود خوب استفاده کنید. شما در این نمودار از 1.5383 به عنوان سوئینگ سقف و از 1.4799 به عنوان سوئینگ کف استفاده میکنید. همانطور که میبینید آخرین کندلهای این جفت ارز در سطح 50 درصد متوقف شده است. شاید با خود بگویید که سطح 50 درصد عالی است و میتواند نقطه ورود خوبی باشد. طبق بررسیهایی که انجام دادهاید، وارد معامله میشوید و با نهایی ساختن فروش، تصور میکنید سود بسیار خوبی را تجربه خواهید کرد.
حال تصویر زیر را مشاهده کنید. اگر واقعاً سفارش خود را در آن نقطه میگذاشتید، این معامله هیچ سودی برای شما نداشت، به علاوه اگر ریسک خود را به درستی مدیریت نمیکردید، به حسابتان نیز آسیب جدی وارد میشد.
به طور مشخص سوئینگ کف در پایین روند نزولی بوده و قیمت از نقطه سوئینگ سقف، شروع به افزایش کرده است. این نکته چه درسی به ما میدهد؟ هر چند که سطوح فیبوناچی اصلاحی مانند سایر ابزارهای تکنیکال، احتمال موفقیت شما را بیشتر میکند ولی همیشه جوابگو نیست. کسی چه میداند؟ شاید قیمت قبل از ادامه روند، به سطح 38.2 درصد برسد.
گاهی قیمت قبل از کاهش به سطح 50.0 یا 61.8 درصد میرسد. برخی مواقع هم قیمت کلاً قوانین فیبوناچی را زیر پا میگذارد و همه سطوح را میشکند. به خاطر داشته باشید که بازار همواره پس از پیدا کردن حمایت یا مقاومت موقتی، به روند صعودی خودش برنمیگردد و ممکن است سوئینگ کف یا سوئینگ سقف را پشت سر بگذارد. یکی دیگر از مسائل متداول و رایج در استفاده از ابزار فیبوناچی اصلاحی، تعیین سوئینگ کف یا سوئینگ سقف مناسب برای استفاده است.
معاملهگران نگاه متفاوتی به چارت دارند. آنها با تایم فریمهای مختلفی به چارت نگاه میکنند و به همین خاطر، سوگیریهای تحلیلی خاص خودشان را دارند. ممکن است از نگاه دو شخص مختلف به سوئینگ سقف و سوئینگ کف متفاوت باشد.
نتیجه نهایی اینکه برای استفاده از ابزار فیبوناچی اصلاحی، هیچ مسیری به طور مطلق درست نیست. به خصوص وقتی روند چارت به صورت کامل مشخص نیست، به فیبوناچی اصلاحی نمیتوان اعتماد کرد. از این رو باید مهارتهای خود را بیشتر کنید و ابزار فیبوناچی اصلاحی را با سایر ابزارهای موجود ترکیب نمایید تا احتمال موفقیت خود را افزایش دهید.