رشد دلار آمریکا نسبت به یورو
سرمایهگذاران بهدلیل تأثیر افزایش درگیریها در اوکراین، نگران چشمانداز اقتصادی منطقه یورو هستند و این موضوع باعث رشد دلار آمریکا نسبت به یورو شده است؛ همچنین ارزهای کالایی نیز تقویت شدند.
روبل روسیه به افت خود ادامه داده و به پایینترین سطح رسیده است. پس از حمله روسیه به اوکراین، کشورهای غربی تصمیم گرفتند روسیه را تحریم کرده و نظام مالی مسکو را تحتفشار قرار دهند.
شاون آزبورن، استراتژیست ارشد ارز اسکوشیا بانک گفت: «تحولات پیرامون جنگ در اوکراین، محرک اصلی رفتار قیمت یورو است. افزایش مداوم درگیری در روزهای آتی، یورو را بهسمت 1.10 دلار پیش میبرد.»
یورو با 0.1% افت، به پایینترین سطح در 21 ماه گذشته (در برابر دلار) رسید. با توجه به آسیبپذیری یورو در برابر تشدید تنشها در اوکراین، تحلیلگران مجموعه جی.پی.مورگان بر این باور هستند که سرمایهگذاران باید وزن داراییهای اروپایی (ارز و سهام) را در سبد سرمایهگذاری خود کاهش دهند.
نشست آتی فدرال رزرو آمریکا
اظهارات جروم پاول، رئیس فدرال رزرو در جلسه شهادت شش ماهه، این اطمینان را در بین تحلیلگران به وجود آورد که این بانک مرکزی در نشست آینده خود (مارس)، نرخ بهره را افزایش خواهد داد.
شاخص دلار آمریکا که به 97.43 رسیده بود، با رشد بیشتر به 97.834 رسید که بالاترین مقدار از ژوئن 2020 تاکنون به حساب میآید.
دادهها نشان میدهد که کارفرمایان ایالات متحده، بیشتر از مقداری که انتظار میرفت کارگر استخدام کردهاند و این موضوع، حاکی از بهبود بازار کار این کشور است.
ارزهای کالایی مانند دلار کانادا، دلار استرالیا و دلار نیوزیلند هم تقویت شد؛ زیرا سرمایهگذاران انتظار دارند که از افزایش قیمت کالاها سود بیشتری کسب کنند.
قیمت نفت به بالاترین سطح در یک دهه اخیر و قیمت گندم به بالاترین سطح در 14 سال اخیر رسیده است. با مختل شدن صادرات گاز روسیه به اروپا، ارزش گاز هلند و قراردادهای زغال سنگ اروپا به اوج خود رسید. دلار استرالیا و دلار کانادا هم به ترتیب 0.61% و 0.7% رشد کردند.
بانک کانادا، نرخ بهره خود را از 0.25 به 0.5% افزایش داد و اعلام کرد که به سرمایهگذاری مجدد روی برنامه خرید اوراق قرضه ادامه میدهد. از این رو، ارزش دلار کانادا افزایش یافت.
برگرفته از http://cwg.li/N1EJN