کریس هاروی، رئیس بخش استراتژی سهام موسسه ولز فارگو در مصاحبه خود با خبرگزاری CNBC در خصوص انتظارات این موسسه نسبت به شرایط بازار با توجه به جو حاکم صحبت کرد.
هاروی اعلام کرد انتظار این شرکت از بازار در سهماهه اخیر، افزایش شدید میزان نوسانات در قیمت سهامها بود. این شرکت احتمال میداد بازار با فروش ناگهانی روبهرو شود. فروشی که پس از فزونی عرضه بر تقاضا رخ داده و نتیجهای جز دلسردی و ناامیدی به همراه نخواهد داشت.
با این حال هاروی اظهار داشت در شرایط کنونی، اگرچه با افزایش قیمتها مواجه هستیم، اما بهمحض ورود به فصل پرداخت حقوقهای سهماهه در آمریکا، مسائل موجود در اقتصاد کلان، جو حاکم بر بازار را بهدست خواهد گرفت. بنابراین، در این شرایط است که باید نگران مسائل پیشرو باشیم.
او بر این باور است تا زمانی که فدرال رزرو تصمیمات خود را تغییر ندهد یا هنگامی که بازار به این باور برسد که فدرال رزرو در پی ایجاد تغییرات است، بالا نگه داشتن قیمتهایی که در حال حاضر افزایشیافتهاند، کار دشواری خواهد بود. به همین دلیل، شاید شرایط فعلی مساعد به نظر برسد؛ اما نمیتوان چندان به آن متکی بود.
کریس هاروی در پاسخ به این پرسش که تحلیلهای انجامشده به حقیقت خواهد پیوست یا خیر، اظهار داشت: «شرایط موجود و همه مسائل آن، نشات گرفته از CPI (شاخص قیمت مصرفکننده) است. پس از آنکه این شاخص در تاریخ 13 جولای منتشر شد، نمودارها و منحنی نرخ بازده روند دیگری در پیش گرفتند. پس از آن نیز نرخها شروع به کاهش کردند.
بعد از انتشار این گزارش، فعالین بازار از وقوع رکود اقتصادی و سرکوب تقاضا اطمینان حاصل کردند. با این حال، مهمترین بخش، انتظارات بازار در خصوص مسیر نرخ های بهره بود که به اوج خود رسید و سپس از میزان آن کاسته شد».
او اعتقاد دارد این موقعیت در کوتاهمدت کمککننده و کارساز است؛ اما همچنان باید با کسادی، رکود در بازار و شرایط موجود در اقتصاد کلان مقابله کرده و به فکر بهبود آن بود. از طرف دیگر، تصمیمات فدرال رزرو نسبت به نرخ بهره مشخص نیست و نمیتوان پیشبینی کرد این میزان از 0.75% به 0.5% یا 0.25% کاهش خواهد یافت یا مقدار فعلی خود را حفظ خواهد کرد. ازاینرو، چندان نمیتوان نسبت به شرایط بلندمدت بازار خوشبین بود.
کریس هاروی در رابطه با بهترین زمان برای سودآوری در موقعیت فعلی بازار گفت: «زمانی میتوانیم به سودآوری برسیم که در فاز افزایش قیمت سهام دارای پتانسیل رشد قرار بگیریم. در واقع، با توجه به پیشبینیهای پیشین، در حال حاضر ما در فاز افزایش قیمت سهام دارای پتانسیل رشد هستیم. روند طی شده نیز بدین شکل است که از رشد سهام وابسته به رشد کامادیتیها به فاز رشد سهام دارای ارزش جایگزینی بالا وارد شده و سپس، وارد فاز افزایش قیمت سهام دارای پتانسیل رشد شدهایم.
بسیاری از افراد از تاثیر سه چهارم شرکتهای FAANG (متا، آمازون، اپل، نتفلیکس و آلفابت) در شاخص راسل 1000 آگاه نیستند. از آنجایی که شرکتهای دارای پتانسیل رشد درآمد و سهام وابسته به رشد کامادیتی ها در قیمتهای ارزنده معامله می شوند، میتوان انتظار داشت در بلندمدت به یک پورتفوی خوب دست پیدا کرد.»