علت عدم آمادگی بازارها برای آغاز فروش اوراق قرضه توسط بانک انگلیس

0 نظر 08 اردیبهشت 1401 زمان مطالعه : دقیقه

بانک انگلیس

تقریباً تردیدی وجود ندارد که بانک انگلیس در نشست خود در پنجم ماه می، نرخ بهره را مجدداً افزایش خواهد داد و آن را به 1 % خواهد رساند. سیاست‌گذاران بر این باور هستند که این سطح می‌تواند سطح مناسبی برای فروش فعالانه اوراق قرضه دولتی به بازار باشد. بانک انگلیس قصد دارد که با این کار، به فرایند کاهش ترازنامه سرعت ببخشد.

بانک انگلیس یکی از نخستین بانک‌های مرکزی جهان است که فرایند انقباض کمی را در سال جاری میلادی آغاز کرد و به سیاست سرمایه‌گذاری مجدد عواید حاصل از سررسید اوراق قرضه پایان داد.

طرح و ابتکاری که بانک انگلیس در پیش گرفته، کاملاً مشخص و معلوم است؛ کاهش ترازنامه بدون فروش فعال اوراق قرضه، خیلی آهسته انجام می‌شود. البته شرایط مالی فعلی نشان می‌دهد که در حال حاضر، وضعیت مناسبی برای فروش اوراق قرضه توسط بانک انگلیس وجود ندارد. برخی از تحلیلگران بر این باور هستند که بانک انگلیس صبر نمی‌کند و به‌زودی جزئیاتی از شیوه اقدام خود در این زمینه را منتشر خواهد کرد.

بدون فروش فعال اوراق قرضه، کاهش ترازنامه بانک انگلیس به کندی انجام می‌شود

 

آیا بازارها برای فروش اوراق قرضه آماده هستند؟

به‌تازگی مقامات بانک انگلیس تأکید کردند که سطح نرخ بهره 1 %، یک عامل خودکار برای فروش اوراق قرضه نیست. هنوز چیزی در مورد اجرای این طرح مشخص نیست. در هر حال بانک مرکزی برای شروع طرح موردبحث باید تغییر موضع دهد و از یک بازیگر آرام‌کننده نوسانات بازار به بازیگری که خود عاملی برای تشدید نوسانات است؛ تبدیل شود.

البته این موقعیت، برای هیچ بانک مرکزی مناسب نیست و به‌همین خاطر در حال حاضر شرایط مناسبی برای فروش اوراق قرضه توسط بانک انگلیس وجود ندارد. بانک انگلیس بر این باور است که تأثیر خرید دارایی‌ها روی بازار، بسته به شرایط آن متفاوت است. با فرض درست بودن این منطق، می‌توان یک سری بازه زمانی را شناسایی کرد که در آن‌ها تأثیر این کار روی بازار، محدودتر از سایر مواقع است.

در اینجا روی دو معیار تمرکز می‌کنیم. اول اسپرد خرید-فروش، راه بسیار خوبی برای ارزیابی تمایل معامله‌گران به فراهم کردن نقدینگی در یک قیمت مشخص است. برخی از پلتفرم‌های معاملاتی، تعهداتی مبنی بر ارائه قیمت به معامله‌گران در خارج از دوره‌های نوسان بالا دارند و در این مواقع، اسپرد خرید-فروش برای آن‌ها کیفیت بازگشت به میانگین را دارد. از سوی دیگر، این یکی از نقاط ضعف آن‌هاست. یک اسپرد خرید-فروش محدود، خصوصاً اگر از قوانین یک پلتفرم معاملاتی باشد، نشان نمی‌دهد که در یک قیمت مشخص چقدر نقدینگی وجود دارد.

اسپرد بالای خرید-فروش نشان می‌دهد که نقدشوندگی اوراق قرضه از سال گذشته کاهش یافته است

 

به‌همین دلیل است که ما بررسی نوسانات بازار را  مفیدتر می‌دانیم. ایده آن است که اسپرد خرید-فروش، غرامتی برای جبران زیان معامله‌گران در اثر نوسانات بازار است. هرچه نوسانات بیشتر باشد، معامله‌گران برای ورود به موقعیت‌های جدید به غرامت بیشتری نیاز دارند و در نتیجه نقدشوندگی هم کمتر می‌شود. این موضوع می‌تواند به شناسایی دوره‌های زمانی که در آن‌ها نقدشوندگی بازار کمتر می‌شود، کمک کند و باعث می‌شود که اسپرد خرید-فروش بازگشت به میانگین از بین برود.

خیلی ساده می‌شود نتیجه گرفت که اکنون زمان مناسبی برای فروش اوراق قرضه از سوی بانک انگلیس نیست. مسلماً اسپرد خرید-فروش اوراق قرضه 10 ساله، به سطح پایه برگشته است ولی اوراق قرضه با سررسیدهای طولانی‌تر حدود شش ماه است که بالاتر از سطح میانگین باقی مانده است. حتی اگر اندازه جهش اسپردها، خیلی کمتر از ماه مارس 2020 باشد.

سوآپشن‌های پوند انگلیس نشان می‌دهد بازارها انتظار نوسانات بیشتر و بادوام‌تری دارند

 

در صورتی که بازارها تحتفشار قرار بگیرند، بانک انگلیس باید مکانیزمی برای توقف فروش اوراق قرضه طراحی کند.

به‌طور خلاصه، انتظار داریم که بانک انگلیس در هفته آتی، سیاست انقباضی خود را حفظ کند و زمان‌بندی قطعی و مشخصی برای شروع فروش اوراق قرضه ارائه ندهد. با فرض بهبود شرایط بازار، این احتمال وجود دارد که بانک انگلیس در 9 تا 12 ماه آتی، فروش اوراق قرضه را شروع کند. انتظار می‌رود که در نشست ماه می بانک انگلیس، جزئیات بیشتری در مورد این سیاست جدید مطرح شود.

سوالی که ممکن است برای برخی وجود داشته باشد این است که اگر بانک انگلیس طرح فروش اوراق قرضه را آغاز کند و بازارها وارد نوسانات جدیدتری شوند، چه اتفاقی میفتد؟ اندرو بیلی، رئیس بانک انگلیس، چندی پیش اظهار داشت که انقباض کمی را در شرایط بی‌ثباتی مالی انجام نخواهد داد.

بانک انگلیس همچنان تمایل دارد که این برنامه را در دستور کار خود نگه دارد. البته سیاست‌گذاران مایل هستند که در شرایط کنونی این برنامه اجرایی نشود. بن برادبنت معاون رئیس بانک انگلیس، اخیراً اظهار داشت که حتی اگر نرخ بهره در آینده کاهش یابد، سیاست انقباضی ادامه خواهد داشت. البته چنین کاری نیاز به ظرافت بالایی دارد. ممکن است بانک انگلیس به این نتیجه برسد که به‌نوعی آستانه (صریح یا ضمنی) نیاز دارد تا اگر بازار تحت‌فشار قرار گرفت، فروش اوراق قرضه را متوقف کند. بانک مرکزی مورد‌بحث می‌تواند این کار را بر اساس اسپرد خرید-فروش و معیارهای نوسان ضمنی که قبلاً در مورد آن‌ها بحث شد، انجام دهد.

سوال دیگری که مطرح می‌شود که تا چقدر اوراق قرضه به بازار فروخته شود؟ فروش 25 میلیارد پوند اوراق قرضه در هر سال، اثری مشابه افزایش 0.125 تا 0.25 درصدی نرخ بهره دارد. ممکن است ماهانه 2 تا 3 میلیارد پوند اوراق قرضه به فروش برسد. البته بانک انگلیس تاکنون رسماً عدد و رقمی را اعلام نکرده است.

برگرفته از سایت https://think.ing.com/

تگ های مربوط
اشتراک گذاری
لیست دروس
ترتیبی که برای خواندن مقالات به شما پیشنهاد میکنیم:
ابزارهای معاملاتی
سرویس‌های تحلیلی
پشتیبانی
تماس تلفنی و تلگرام
0992 8006002
نماد اعتماد
logo-samandehi
شبکه‌های اجتماعی

CYCFX

ترسیم سطوح پیشنهادی خرید و فروش به صورت دقیق همراه با حد سود و زیان پیشنهادی و تدارک بستری برای مشاهده این سطوح از سوی معامله گر و سپس ارائه یک اکسپرت برای گشودن و مدیریت پوزیشن ها امری است که هر مجموعه تحلیلگری به دنبالش نمی‌رود زیرا ریسک بالایی دارد و می‌تواند اعتبار آن را پس از یک دوره نامناسب تخریب کند.

تمامی حقوق برای Cyclicalwaves محفوظ است

Copyright © 2024 CYCFX, All Rights Reserved.