خانه > بلاگ > چشم انداز بحرانی بازارهای مالی و اقتصاد آمریکا و اروپا

زمان مطالعه:

10 دقیقه

تاریخ ایجاد:

۲ روز پیش

چشم انداز بحرانی بازارهای مالی و اقتصاد آمریکا و اروپا

فیلیپ پیلکینگتون، اقتصاددان کلان، هرج و مرج اقتصادی قریب الوقوع ناشی از سیاست های ترامپ در ایالات متحده را بررسی کرده است که اینجا چکیده ای از آن را با هم مرور می‌کنیم.

 

ادامه کاهش قیمتها در بازار سهام نگرانی‌ها مبنی بر ورود ایالات متحده به بازار نزولی را تشدید کرده است. با نزدیک‌تر شدن مهلت موج جدید تعرفه‌های ترامپ، شاخص نزدک، خانه سهام‌های فناوری آمریکایی و Magnificent 7 از کریسمس 16 درصد کاهش یافته است . این در حالی است که دارایی هایی مانند طلا به حدود 3120 دلار در هر اونس افزایش یافته است.

 

اگرچه تعرفه‌های  ترامپ بدون شک به این کاهش کمک کرده است، ولی باید گفت که پوسیدگی در بازارهای غربی بسیار عمیق‌تر است.

 

بسیاری از شرکت های بزرگ در نزدک مشکلات خاص خود را دارند که به تعرفه ها مربوط نمی شود. برای مثال، تسلا ماه‌هاست که به دلیل رقابت شدید تولیدکنندگان خودروهای برقی چینی، اهداف درآمدی خود را از دست داده است. در همین حال، انویدیا همچنان در حال هضم انتشار آخرین مدل هوش مصنوعی DeepSeek در اوایل این ماه است.

 

تعرفه های ترامپ یک روایت کلی برای توضیح این موضوعات نامرتبط ارائه کرده است، که نوعی حس بدبینی را که معمولاً مقدم بر بازار نزولی عمومی است، دامن می زند. این تعرفه ها قطعاً با رکود عمومی مرتبط است، اما به طور منطقی با پویایی هایی که در واقع باعث ایجاد درآمدهای ضعیف در آینده در برخی از شرکت های Magnificent 7 می شود، متفاوت است.

 

در اروپا، تصویر حتی تیره تر است. اگرچه درست است که بازارهای اروپایی از آمریکا بهتر عمل کرده اند، اما این بدان معنا نیست که این قاره ناگهان مزیت رقابتی بین المللی خود را بازیافته است. در عوض، سرمایه‌گذاران چنین تصور می‌کنند که برنامه‌های استقراض عظیمی که توسط رهبران مختلف اروپایی برای نظامی کردن اقتصاد این قاره ارائه می‌شود، رونق کوتاه‌مدتی را به همراه خواهد داشت.

 

در دراز مدت اما چشم انداز برای اروپا مسلما بدتر از آمریکا است. نگرانی‌ها در مورد هزینه‌های کسری اروپا به نگرانی‌های تورمی کمک کرده است و تحرکات بازار اوراق قرضه حاکی از انتظارات متفاوت در مورد نرخ‌های بهره آینده است.

 

با این حال، خود تعرفه ها تا حد زیادی باعث انحراف توجهات از ضعف های اصلی اقتصادهای غربی  می شوند. ترامپ از آنها برای اعمال فشار سیاسی بر متحدان و دشمنان استفاده می کند. به هیچ وجه مشخص نیست که حتی آنها را اجرا خواهد کرد. اگر این کار را انجام دهد، احتمالاً تعرفه ها با حرکت نسبی نرخ ارز جبران می شود.

 

دولت ترامپ تلاش کرده است تا آشفتگی مالی در بازارها را کم اهمیت جلوه دهد، اما مقامات نمی توانند درک کنند که اقتصاد آمریکا در حال حاضر چقدر شکننده است. به لطف قانون کاهش تورم جو بایدن و تحریم های انرژی بر روسیه، اقتصاد ایالات متحده در وضعیت وخیمی قرار دارد. معوقات وام مسکن را مثال میزنم. با وجود 6.1 میلیون آمریکایی که اکنون از وام مسکن خود عقب مانده اند، این رقم می تواند به سطحی نزدیک شود که از زمان بحران مالی سال 2008 مشاهده نشده است. اگر آشفتگی در بازار سهام و اوراق قرضه به بازار اعتبارات وام مسکن سرایت کند، این احتمال وجود دارد که ایالات متحده شاهد ترکیدن حباب دارایی باشد.

 

تا آنجا که به آینده نگاه می‌کنیم، تنها چیزی که می‌توان دید، وضعیت  آشفته‌ای در پیش است. ما دقیقا نمی دانیم که در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد. اما در صورت ادامه روند نزولی بازارهای سهام و سرایت ترس در این بازارها به بازار مسکن، آینده تاریکی در انتظار  خواهد بود.

# بدون برچسب
شما برامون بنویسید :