همبستگی میان شاخص دلار با شاخص داوجونز پس از ترامپ

از زمان ورود مجدد دونالد ترامپ به کاخ سفید در 20 ژانویه 2025، همبستگی قابل توجهی بین شاخص دلار (DXY) و میانگین صنعتی داو جونز (DJIA) پدیدار شده است
انتشار
چند ثانیه پیش
مطالعه
undefined دقیقه

حرفه‌ای‌تر آموزش ببین

بیشتر سود کن

دوره‌های آموزشی

لیست برنامه‌های پخش زنده

ببا موضوعات مختلف بررسی مارکت از دیدگاه پرایس اکشن، تحلیل بازارهای فارکس، طلا و سهام از دیدگاه اقتصاد کلان

مشاهده

 

 

از زمان ورود مجدد دونالد ترامپ به کاخ سفید در 20 ژانویه 2025، همبستگی قابل توجهی بین شاخص دلار (DXY) و میانگین صنعتی داو جونز (DJIA) پدیدار شده است، همانطور که نمودار بالا نشان می‌دهد. از نظر تاریخی، این دو شاخص اغلب رابطه وارونه ای را نشان می‌دادند، به طوری که دلار قوی‌تر معمولاً به دلیل هزینه‌های استقراض بالاتر و کاهش رقابت‌پذیری صادرات، سهام را تحت فشار قرار می‌داد. با این حال، داده‌های اخیر نشان می‌دهد که آنها در کنار هم حرکت می‌کنند، پدیده‌ای که ناشی از سیاست‌های اقتصادی ترامپ و خطرات منحصر به فردی است که ایجاد می‌کنند.

 

ابتدا در پس پیروزی ترامپ و با ارائه محرک‌های مالی تهاجمی، از جمله کاهش مالیات و هزینه‌های زیرساختی که با هدف تقویت رشد داخلی در اولویت قرار داده شده بود، خوش‌بینی در بازار سهام افزایش یافته و داو جونز را به سقف های جدیدی رساند، زیرا سرمایه‌گذاران پیش‌بینی میکردند که درآمد شرکت‌ها افزایش یابد. همزمان، شاخص دلار تقویت شد که منعکس کننده انتظارات از فشارهای تورمی ناشی از افزایش استقراض و هزینه‌های دولت بود. تصور بازار این بود که فدرال رزرو، در پاسخ، احتمالاً نرخ بهره را برای مهار تورم حفظ یا افزایش خواهد داد و از ارزش دلار بیشتر حمایت خواهد کرد. این حرکت صعودی دوگانه در شاخص دلار آمریکا و شاخص داو جونز، علیرغم ریسک‌های اساسی، نشان‌دهنده‌ی شرط‌بندی بازار روی رشد کوتاه‌مدت بود.

 

اما اندکی بعد بازار از خوش بینی اولیه فاصله گرفت و دریافت که سیاست‌های ترامپ تهدیدهای قابل توجهی را برای هر دو شاخص ایجاد می‌کند. دستور کار تجاری حمایت‌گرایانه‌ی او، از جمله تعرفه‌های احتمالی بر واردات، می‌تواند زنجیره‌های تأمین جهانی را مختل کند، به سود شرکت‌ها آسیب برساند و در نهایت بر شاخص داو جونز تأثیر منفی بگذارد. دلار قوی‌تر هم اگرچه در ابتدا نشانه‌ای از اعتماد است، اما با کاهش رقابت‌پذیری صادرات ایالات متحده، این فشارها را تشدید می‌کند و به طور بالقوه منجر به کندی فعالیت اقتصادی می‌شود. از سوی دیگر، انتقادهای گزنده ترامپ از جرومی پاول رییس فدرال رزرو نیز باعث این بدگمانی شده که ترامپ به دنبال دخالت ورزی فعالانه در تعیین سیاست های فدرال رزرو است. از این رو شاهد هستیم که شاخص دلار نیز مانند شاخص داوجونز در هفته های اخیر زیر فشار نزولی قرار داشته و مداوماً کف های پایین تری به ثبت رسانده است.

 

به نظر می رسد در کوتاه مدت و تا حل بحران روابط تجاری و جنگ تعرفه ها، این همبستگی مستقیم میان شاخص دلار با شاخص داوجونز حفظ بشود.

# دلار